Cultuur

Hereford en Black Angus runderen

Vanaf het eind van de 19e eeuw kweken de Argentijnse boeren een bijzonder type rund dat afkomstig is uit Schotland. De beroemde Hereford en Black Angus runderen zijn al jaren heer en meester van het subtropisch natuurlijke grasland in Argentinië.

De (Black) Angus staat bekend om zijn heerlijke vlees met een optimale marmering. Als de Angus als vleesrund wordt gehouden en gevoed kan hij/zij dagelijks een groei van ongeveer 1150 gram doormaken.

Argentijnse Runderen

De hedendaagse boeren gebruiken nog steeds 200 jaar oude technieken die ervoor zorgen dat het vlees van de runderen optimaal wordt geproduceerd. Dit wordt bereikt omdat de runderen van 17 verschillende soorten gras kunnen grazen, bronwater van de Andes drinken en ruim 200 kilometer per jaar rondlopen in de weiden. Daardoor leiden de runderen een prachtig bestaan waardoor de kwaliteit van het vlees hoogwaardig blijft, vetarm maar toch rijk aan vitaminen en ijzers.

De Black Angus staat bekend als een makkelijk dier met een goed karakter. De moeder zal haar kalf nooit afstoten en met haar leven beschermen. Dat dan wel. De dieren worden ingezet voor begrazing van (Schotse) natuurgebieden en blijven dan de hele winter buiten, waar ze wel bijgevoerd worden.

Het zijn forse dieren, die tot 1.30 meter schofthoogte kunnen groeien en zeer stevige poten hebben. De Aberdeen (Black) Angus staat bekend om zijn heerlijke vlees met een optimale marmering. Als de Angus als vleesrund wordt gehouden en gevoed kan hij/zij dagelijks een groei van ongeveer 1150 gram doormaken.

Argentinië

Argentinië beslaat een groot deel van Zuid-Amerika en staat op de achtste plaats van ‘s werelds grootste landen. Het Argentijnse landschap is door haar immense lengte (2.14 miljoen vierkante kilometer) voorzien van vele verschillende klimaten, grondsoorten en planten. Dit varieert van subtropische, dichtbegroeide bossen in het noordoosten tot de droge sierra’s in een gebied dat zich strekt van Chaco, Patagonië richting het Andesgebergte. Wol, vlees en graan staan aan de basis van de welvarende Argentijnse economie.

Eten in Argentinië: vooral veel vlees en veel wijn. Argentijnen zijn de grootste vleeseters ter wereld. Hun rundvlees is van superieure kwaliteit en dat lijkt logisch als je de koeien ziet groeien en grazen op de groenste en grootste weiden die het vee zich kan wensen.

Het team van Vaca Negra is er om u een mooie avond te bezorgen.
Dus zijn er wensen, heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons alstublieft weten.

Reserveren
038 421 4837