Een helder verhaal

een oprechte passie voor service, kwaliteit en gastvrijheid.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging hebben twee restauranteigenaren met een oprechte passie voor service, kwaliteit en gastvrijheid de handen ineengeslagen om Zwolle kennis te laten maken met een nieuw concept. het oog op verrijking van het al uitgebreide culinaire hart van de Zwolse binnenstad is hieruit een hoogwaardige smaakmaker ontstaan in de vorm van het Argentijns Steak & Grill: Vaca Negra. Samen met een gepassioneerd en gedreven team van gastheren, -vrouwen en de chefs in de keuken zorgt Vaca Negra voor een dagje uit dat compleet in het teken staat van de bijzondere en smaakvolle Argentijnse keuken.

Vaca Negra betekent Zwart Rund en is een Spaanse verwijzing naar het soort vlees dat we voornamelijk gebruiken.

Bij Vaca Negra streven wij ernaar kwaliteit te leveren, dat begint bij de veeteelt en vervolgens op een bijzondere manier wordt verfijnd in onze keuken. Onze runderen komen uit Argentinie en Uruguay, waar de manier van veeteelt generatie na generatie onveranderd is gebleven. Vaca Negra zorgt ervoor dat uw dagje uit compleet in het teken staat van de bijzondere en smaakvolle Argentijnse Keuken.

Vaca Negra |Cultuur

Vaca Negra
Hoogwaardig kwaliteitsvlees

Het vlees is uitsluitend afkomstig van Hereford of Black Angus Runderen en is 100% puur natuur omdat ze 24-30 maanden vrijelijk rondlopen op de haciënda’s die zo groot zijn als de provincie Utrecht. Ze worden niet bijgevoerd, maar leven op eigen kracht. Daardoor heeft het van nature een gezonde vetadering door het vlees, waardoor excellent van smaak.

Vaca Negra
Wat bepaalt de kwaliteit?

Een koe is een herbivoor en hoort in de wei. Daarom zijn er géén stallen, is er géén mestoverschot en worden er géén krachtvoer, géén bietenpulp, géén vitaminen, géén mineralen en géén additieven toegevoegd. Extensieve veeteelt is goedkoper, diervriendelijker en beter voor het milieu en resulteert in vlees dat beter van smaak is. Gelukkig is er steeds vastgehouden aan deze manier van produceren.

De meest natuurlijke veeteelt ter wereld.

Uitsluitend runderen die op tweejarige leeftijd worden geslacht.

Volledig HACCP gecertificeerd en 100% traceerbaar.

Stringente selectieprocedures, zowel tijdens, voor en na de slacht.

Vaca Negra
Dry Aged

Tevens beschikken we over een ‘Dry Aged Cabinet’ hierin wordt onder een constante luchtvochtigheid (85%) en temperatuur tussen de 1 en 3 graden het vlees nog minimaal 3 weken doorgerijpt. Het proces zorgt ervoor dat de enzymen het vlees afbreken waardoor een uiterst mals stuk vlees ontstaat met volle smaak. We gebruiken hiervoor Hollands weiderund.

Vaca Negra
Grillen

We bereiden vrijwel al onze producten op de handgemaakte houtskoolgrill welke voorzien is van V-vormige grillnaden hetgeen voor een uniek grillproces zorgt waardoor het vlees een gekarameliseerde smaak krijgt.

Vaca Negra
Kreeftenbak

Zoals u hebt gezien hebben we een homarium bij de deur. Hierin zitten voornamelijk Canadeese Canner kreeften van 3 a 4 jaar oud, met een gewicht tussen 500 en 600 gram. Indien mogelijk gebruiken we Oosterscheldekreeft(seizoen). Indien u kreeft wilt mag u er zelf eentje uitkiezen of de aan de keuken overlaten.

Het team van Vaca Negra is er om u een mooie avond te bezorgen.
Dus zijn er wensen, heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons alstublieft weten.

Reserveren
038 421 4837