Menukaart van Vaca Negra

Hartelijk welkom bij Vaca Negra

Vaca Negra betekent Zwart Rund en is een Spaanse verwijzing naar het soort vlees dat we voornamelijk gebruiken. Onze runderen komen uit Argentinië en Uruguay, waar de manier van veeteelt generatie na generatie onveranderd is gebleven.

Het vlees is uitsluitend afkomstig van Hereford of Black Angus Runderen en is 100% puur natuur, omdat ze 24-30 maanden vrijelijk rondlopen op de haciënda's die zo groot zijn als de provincie Utrecht. Ze worden niet bijgevoerd, maar leven op eigen kracht. Het heeft van nature een gezonde vetadering door het vlees, waardoor het excellent van smaak is.

De belangrijkst kenmerken
  • De meest natuurlijke veeteelt ter wereld.
  • Uitsluitend runderen die op tweejarige leeftijd worden geslacht.
  • Stringente selectieprocedures, zowel tijdens, voor en na de slacht.
  • Up-to-date certificering en controle, volgens de regels en bepalingen van de Europese Unie en het US Department of Agriculture.
  • Ons vlees is volledig HACCP gecertificeerd en 100% traceerbaar.
Wat heeft dit Rundvlees niet?

Een koe is een herbivoor en hoort in de wei. Daarom zijn er geen stallen, is er geen mestoverschot en worden er geen krachtvoer, bietenpulp, vitaminen, mineralen en additieven toegevoegd. Extensieve veeteelt is goedkoper, diervriendelijker en beter voor het milieu en resulteert in vlees dat beter van smaak is. Gelukkig is er steeds vastgehouden aan deze manier van produceren.

Dry aging

Voor de echte smaakbeleving moet vlees - net zoals dat vroeger gebeurde - enkele weken (bij voorkeur aan het been) rijpen. Vroeger gebeurde dit rijpen bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig gebeurd dit in een speciale koelcel. Dit proces wordt "dry ageing" genoemd. Het bijzondere aan deze koelcel, waarin wij het vlees rijpen, is de luchtvochtigheid van 85%, de luchtcirculatie en een temperatuur tussen de 1 en 3 graad. Het rijpingsproces duurt minimaal 21 dagin waarin het vocht reduceert tot wel 30% en een afbraak van spierweefsel door de natuurlijke enzymen ontstaat Dit proces heet ook wel besterving en zorgt voor de intense vleessmaak en malse structuur.

Homarium (kreeftenbak)

Zoals u misschien heeft gezien hebben we een homarium bij de deur. Hierin zitten voornamelijk Canadese kreeften van 5 á 8 jaar oud met een gewicht van 600 gram. Indien mogelijk gebruiken we Europese kreeften. Kiest u voor kreeft? Dan mag u er zelf eentje uitkiezen, of dit aan de keuken overlaten.

TripAdvisor Travelers Choice Award 2021
Vaca Negra is winnaar van de Tripadvisor Travellers' Choice Award 2021

Vaca Negra
Voor | Entranties

Pan con mantequillaWarm steenovengebakken brood met huisgemaakte kruidenboter

6,50

CarpaccioVers geplette ossenhaas met pesto, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

15

Steak tartareVers gesneden ossenhaas met klassieke garnituur

100gr16,50

CazuelaTraditionele Argentijnse boerensoep met aardappel, maïs, rundvlees en pompoen

12

Sopa de cebollaHuisgemaakte uiensoep geserveerd met gegratineerde toast met kaas

9

EmpanadasTwee warme pasteitjes met rundvlees of spinazie/mozzarella geserveerd met een zoetzure salade

10

Ensalada de queso de cabra y hongosGeitenkaassalade met warme bospaddesntoelen en honing

12

Ensalade ceasar VegaRomaine sla met Parmezaanse kaas, croutons en ceasar dressing

12

Ensalade ceasarRomaine sla met kip of gamba's, Parmezaanse kaas, croutons en Ceasar dressing

16

Vaca Negra
Hoofd | Carnes

Onze Ossenhaas, Entrecote en Ribeye zijn uitsluitend van Black Angus en Hereford runderen uit Uruguay. Een klein land in Zuid-Amerika waar de traditionele manier van veehouderij behouden is gebleven. Dit betekent dat de dieren dier- en milieuvriendelijk gehouden worden. Het is de meest natuurlijke veeteelt ter wereld. Doordat de runderen uitsluitend in de wei worden gehouden geeft dat vlees met een bijzondere smaak. Na de slacht wordt het direct verpakt en rijpt het vlees tenminste 4 weken door voor wij het serveren. Onze Picanha komt van het Black Angus rund en komt uit Ierland.

Bife de lomoOssenhaas van de houtskoolgrill. De ossenhaas is afkomstig uit de rug van het rund. Het heeft een zeer fijne structuur en is daardoor het meeste malse rundvlees beschikbaar

200gr 29,50 300gr 41,50

Bife de chorizoEntrecote van de houtskoolgrill. Geroemd om de perfecte combinatie van mals vlees en het randje vet aan de buitenkant

250gr 28 350gr 38

Bife anchoRib eye van de houtskoolgrill. De rib eye steak heeft niet zoveel vet aan de buitenkant, zoals de entrecote. Het vet is juist verdeeld tussen het vlees, met het welbekende vetoogje

250gr 28 350gr 38

PicanhaRump cap / staartstuk van de houtskoolgril. In zijn geheel gegaard op de vetzijde waarna het langzaam naar de perfecte garing doorgaard

29

Mar & TierraVerse halve kreeft uit ons homarium en 200 gram ossenhaas van de houtskoolgrill geserveerd met een bearnaisesaus

52,50

Steak tartareVers gesneden ossenhaas met klassiek garnituur

180gr 27

Costillas de CerdoSpareribs afgelakt met onze huisgemaakte marinade

600gr25 900gr 35

Hamburguesa gigante
Black angus hamburger van de houtskoolgrillgrill met cheddar en bacon

250gr 19

Costillar de CorderoLamsrack van de houtskoolgrillgrill met een saus van knoflook, tijm en honing

300gr 35

Carnes mixtasMixed grill van ossenhaas, lamsrack, rib eye, spareribs en picanha van de houtskoolgrill geserveerd met frietjes met mayonaise en knoflooksaus

p.p. 38

Vaca Negra
Platos Principales | dry-aged

Wij beschikken over een Dry Aged Cabinet. Hierin wordt onder een constante luchtvochtigheid van 85% en temperatuur tussen de 1 en 3 graden het vlees nog minimaal 3 weken doorgerijpt. Het proces zorgt ervoor dat de enzymen in het vlees afbreken, waardoor een uiterst mals stuk vlees ontstaat met volle smaak.

T-Bone Dry AgedDe T-Bone, de twee lekkerste delen vlees in één steak. De ossenhaas en de entrecote aan het T-been. Dankzij het dry ageing proces een fantastisch stuk met een echte vleessmaak. Perfect voor u gegrild op onze houtskoolgrill.

550gr 44

Cote de Boeuf Dry AgedHet allermooiste stuk van het rund: de Côte de Boeuf. In feite de rib eye met tussenliggend vet, en de rib. Dankzij het dry ageing proces een fantastisch stuk met een echte vleessmaak. Perfect voor u gegaard op de houtskoolgrill. Enkel voor 2 personen

+- 900gr76 (38 p.p)

Vaca Negra
Platos Principales | Pescados

Salmón a la ParillaZalm van de houtskoolgrill

250gr 25

BogavanteVerse kreeft uit ons homarium geserveerd met Bearnaisesaus. U mag hem zelf uitkiezen

half 29 heel 48

Gamba's GiganteReuzengamba's met knoflook en citroen

26

Vaca Negra
Platos Principales | Ensaladas / vegetariano

Hamburgerguesa Gigante Vega Vegetarische hamburger van de houtskoolgrill met cheddar

19

Risotto Al HongoRisotto met bospaddestoelen en Parmezaanse kaas

20

Ensalada De Queso De Cabra Y HongosGeitenkaas Salade met warme bospaddestoelen en honing

18

Ensalade ceasarRomaine sla met kip of gamba's, Parmezaanse kaas, croutons en ceasar dressing

19

Ensalade ceasar vegaRomaine sla met Parmezaanse kaas, croutons en ceasar dressings

16

Vaca Negra
Platos Principales | Niños

Hamburguesa pequenaMini hamburger geserveerd met frietjes, appelmoes en een verrassing

9

Costillas de cerdo pequenaMini spareribs geserveerd met frietjes, appelmoes en een verrassing

9

Pollo pequenoKipnuggets geserveerd met frietjes, appelmoes en een verrassing

9

Vaca Negra
Salsas

ChimichurriLichtpittige Argentijnse kuiden/olie mix, standaard geserveerd bij uw gerecht

3,75

CriollaArgentijnse pittige uiensaus

3,75

Salsa BearnaiseBearnaisesaus op basis van opgeklopt eigeel, boter en dragon

3,75

Salsa de hongosBospaddenstoelensaus

3,75

Salsa de queso GorgonzolaSaus van de blauwschimmelkaas gorgonzola

3,75

Salsa de pimientaPepersaus

3,75

Salsa de ajoKnoflooksaus

3,75

Salsa de mantequilla con hierbasKruidenboter

3,75

Salsa de miel y tomilloHoning tijmsaus

3,75

Vaca Negra
Erbij | Acompañantes

Pan con mantequilla de hierbasWarm steenovengebakken brood met huisgemaakte kruidenboters

6,50

Patatas fritasFrietjes met mayonaise

5

Gratinado de papaAardappelgratin gegratineerd met kaas

6

Papa al hornoGepofte aardappel met zure room

5

Insalada mixtaFrisse gemengde salade

5

Verduras de estaciónSeizoensgroentes

6

MaízMaiskolf van de barbecue met honingboter

6

Vaca Negra
Dessert | Postres

Dulce de lecheDe nummer 1 van Argentinië! Huisgemaakte brownie met Caramel Pasta en warme chocola, heerlijk om te proberen.

9,50

Torta de limónHuisgemaakte lemoncake

9,50

Torta del díaWisselende huisgemaakte taart

9,50

Dama blancaVanille ijs met gesmolten chocolade en slagroom

9,50

Sorbete de frutasVanille ijs met vers fruit en slagroom

9,50

Plato de quesos5 heerlijke kazen geserveerd met appelstroop

14

Helado de ninóKinderverrassingsijsje

6

Het team van Vaca Negra is er om u een mooie avond te bezorgen.
Dus zijn er wensen, heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons alstublieft weten.

Beter Leven Certified Sustainable Seafood Tripadvisor