Menukaart van Vaca Negra
Vaca Negra
Voor | Entradas
Pan con mantequillaWarm steenovengebakken brood met huisgemaakte kruidenboter |
4,25 |
CarpaccioVers geplette ossenhaas met pesto, pijnboompitten en Parmezaanse kaas |
12 |
Steak tartareVers gesneden ossenhaas met klassieke garnituur |
100gr12 |
Cazuelatraditional Argentinian peasants’ soup with potatoes, corn, beef and pumpkin |
8 |
Sopa de cebollaHuisgemaakte uiensoep geserveerd met gegratineerde toast met kaas |
7 |
EmpanadasTwee warme pasteitjes met rundvlees of spinazie/mozzarella geserveerd met een zoetzure salade |
9 |
Ensalada de queso de cabra y hongosGeitenkaassalade met warme bospaddesntoelen en honing |
10 |
Ensalade ceasarRomaine sla met Parmezaanse kaas, croutons en ceasar dressing |
10 |
Ensalade ceasarRomaine sla met kip of gamba’s, Parmezaanse kaas, croutons en Ceasar dressing |
12 |
Vaca Negra
Hoofd | Carnes
Voor onze Ossenhaas, Entrecote, Rib Eye en Picanha maken wij enkel gebruik van runderen van PUL dat is een coöperatie van 100 boeren. De Black Angus en Hereford runderen van Pul komen uit Uruguay. Een klein land in Zuid-Amerika waar de traditionele manier van veehouderij behouden is gebleven. Dit betekent dat de dieren zeer dier- en milieuvriendelijk gehouden worden. Het is de meest natuurlijke veeteelt ter wereld. Doordat de runderen uitsluitend in de wei worden gehouden geeft dat vlees met een bijzondere smaak. Na de slacht wordt het direct verpakt en rijpt het vlees tenminste 4 weken door voor wij het serveren.
Bife de lomoOssenhaas van de houtskoolgrill. De ossenhaas is afkomstig uit de rug van het rund. Het heeft een zeer fijne structuur en is daardoor het meeste malse rundvlees beschikbaar |
200gr 25,50 300gr 33 |
Bife de chorizoEntrecote van de houtskoolgrill. Geroemd om de perfecte combinatie van mals vlees en het randje vet aan de buitenkant |
250gr 24 350gr 32 |
Bife anchoRib eye van de houtskoolgrill. De rib eye steak heeft niet zoveel vet aan de buitenkant, zoals de entrecote. Het vet is juist verdeeld tussen het vlees, met het welbekende vetoogje |
250gr 22 350gr 29 |
PicanhaRump cap / staartstuk van de houtskoolgril. In zijn geheel gegaard op de vetzijde waarna het langzaam naar de perfecte garing doorgaard |
23 |
Surf & TurfVerse halve kreeft uit ons homarium en 200 gram ossenhaas van de houtskoolgrill geserveerd met een bearnaisesaus |
42,50 |
Steak tartareVers gesneden ossenhaas met klassiek garnituur |
180gr 23 |
Costillas de CerdoSpareribs afgelakt met onze huisgemaakte marinade |
600gr20 900gr 25 |
Hamburguesa gigante
|
250gr 19 |
Costillar de CorderoLamsrack van de houtskoolgrillgrill met een saus van knoflook, tijm en honing |
400gr 30 |
Carnes mixtasMixed grill van ossenhaas, lamsrack, rib eye, spareribs en picanha van de houtskoolgrill geserveerd met frietjes met mayonaise en knoflooksaus |
p.p. 32,50 |
Vaca Negra
Hoofd | dry-aged
Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebeurde - enkele weken rijpen, bij voorkeur aan het been. Vroeger gebeurde dit rijpen bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig doen gebeurd dit in een speciale koelcel. Dit proces wordt “ dry-ageing” genoemd. Het bijzondere aan deze koelcel, waarin wij het vlees rijpen, is de luchtvochtigheid van 85%, de luchtcirculatie en een temperatuur tussen de 0 en 1 graad. Het rijpingsproces duurt minimaal 21 dagen waarin het vocht reduceert het vlees tot wel 30% en een afbraak van het spierweefsel door de natuurlijke enzymen. Dit proces heet ook wel besterving en zorgt voor de intense vlees smaak en malse structuur.
T-Bone Dry AgedDe Porterhouse T-Bone, gegaard op de houtskoolgrill, de twee lekkerste delen vlees in één steak. De ossenhaas en de entecote aan het T-been. Dankzij het dry ageing proces een fantastisch stuk met een echte vleessmaak |
550gr 39 |
Cote de Boeuf Dry AgedHet allermooiste stuk van het rund: de Cote de boeuf. In feite de rib eye met tussenliggend vet, en de rib. Dankzij het dry ageing proces een fantastisch stuk met een echte vleessmaak. Perfect voor u gegaard op de houtskoolgrill. Enkel voor 2 personen |
+- 900grp.p. 33 |
Vaca Negra
Hoofd | Pescados
Salmón a la ParillaZalmmoot van de houtskoolgrill |
250gr 20 |
BogavanteVerse kreeft uit ons homarium geserveerd met Bearnaisesaus. U mag hem zelf uitkiezen |
half 22 heel 36 |
Gamba's GiganteReuzengamba’s met knoflook en citroen |
22,50 |
Vaca Negra
Hoofd | Ensaladas / vegetariano
Risotto bospaddenstoelenRisotto met bospaddestoelen en Parmezaanse kaas |
17 |
Ensalada de queso de cabra y hongosGeitenkaassalade met warme bospaddenstoelen en honing |
15 |
Ensalade ceasarRomaine sla met kip of gamba’s, Parmezaanse kaas, croutons en ceasar dressing |
14 |
Ensalade ceasar vegaRomaine sla met Parmezaanse kaas, croutons en ceasar dressings |
17 |
Vaca Negra
Hoofd | Kids
Hamburguesa pequenaMini hamburger geserveerd met frietjes, appelmoes en een verrassing |
8 |
Costillas de cerdo pequenaMini spareribs geserveerd met frietjes, appelmoes en een verrassing |
8 |
Pollo pequenoKipnuggets geserveerd met frietjes, appelmoes en een verrassing |
- |
Vaca Negra
Sausjes
ChimichurriLichtpittige Argentijnse kuiden/olie mix, standaard geserveerd bij uw gerecht |
|
CriollaArgentijnse pittige uiensaus |
2,50 |
Salsa BearnaiseBearnaisesaus op basis van opgeklopt eigeel, boter en dragon |
2,50 |
Salsa de hongosBospaddenstoelensaus |
2,50 |
Salsa de queso RoquefortSaus van de blauwschimmelkaas Roqueforts |
2,50 |
Salsa de pimientaPepersaus |
2,50 |
Salsa de ajoKnoflooksaus |
2,50 |
Salsa de mantequilla con hierbasKruidenboter |
2,50 |
Salsa de miel y tomilloHoning tijmsaus |
2,50 |
Vaca Negra
Erbij | Acompaniantes
Pan con mantequilla de hierbasWarm steenovengebakken brood met huisgemaakte kruidenboters |
4,25 |
Patatas fritasFrietjes met mayonaise |
3 |
Gratinado de papaAardappelgratin gegratineerd met kaas |
3,50 |
Papa al hornoGepofte aardappel met zure room |
3,50 |
Insalada mixtaFrisse gemengde salade |
4 |
Verduras de estaciónSeizoensgroentes |
4 |
MaízMaiskolf van de barbecue met honingboter |
4 |
Vaca Negra
Dessert
Dulce de lecheDe #1 van Argentinië! Karamelpasta, heerlijk om te proberen. |
7,50 |
Torta de limónHuisgemaakte lemoncake |
7,50 |
Torta del díaWisselende huisgemaakte taart |
7,50 |
Dama blancaVanille ijs met gesmolten chocolade en slagroom |
7,50 |
Sorbete de frutasVanille ijs met vers fruit en slagroom |
7,50 |
Plato de quesos5 heerlijke kazen geserveerd met appelstroop |
10 |
Helado de ninóKinderverrassingsijsje |
- |
Het team van Vaca Negra is er om u een mooie avond te bezorgen.
Dus zijn er wensen, heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons alstublieft weten.